L’assemblea contra l’especulació, al setmanari Directa

En el número 54, de 20 de juny, surt publicada una carta de presentació.[@more@]

La feina que està desenvolupant l'Assemblea andreuenca contra l'especulació i per l'habitatge digne ha arribat més enllà del nostre poble. I ara encara es difondrà més, ja que en l'últim número del setmanari Directa, el 54, de data 20 de juny, hi ha sortit publicat un article que us reproduïm a continuació.

—- 

 

Amb l’any 2007, a Sant Andreu de Palomar va començar un nou espai de lluita per plantar cara a l’especulació i reclamar el dret bàsic a un habitatge digne, clarament vulnerat al nostre poble i arreu. Som un grup de persones de diferents col·lectius locals o a títol individual, algunes provinents de la reivindicació veïnal “No ens robareu les Casernes!”, des d’on es vam batallar amb força contra el gran pastís immobiliari en què empreses i institucions han convertit aquests terrenys.

 

Però aquesta vegada estem denunciant la situació genèrica a què ens duu l’especulació col·lectivament i a cadascuna de nosaltres; el desorbitant preu dels habitatges i la impossibilitat d'accedir-ne a un de digne. I sobretot, volem assenyalar els culpables d’aquesta violència urbanística; polítics, immobiliàries, constructores i bancs, que amb els seus negocis es dediquen a destrossar el que ha sigut fins ara Sant Andreu. El TAV ens convertirà en una zona de luxe al seu pas,  hem vist créixer agressius centres comercials, construcció massiva, casos de mobbing immobiliari, la loteria indigna dels pisos de protecció oficial, etc.

 

Amb tota aquesta càrrega de raons vam participar activament, a mitjans de maig, en la setmana de lluita per cridar que “Està tot fatal!” Una concentració- xiulada davant d’una immobiliària al C/Gran acabava amb la identificació de 15 persones per part dels Mossos d’Esquadra, però amb la solidaritat de tothom qui passava pel carrer i s’adonava del brutal desplegament policíac. Vam fer també una bicicletada pels carrers del poble, per identificar-hi diferents punts on s’especula.

 

I finalment dijous passat es va fer la presentació pública de l’Assemblea amb una xerrada d’Albert Recio sobre el negoci immobiliari, al Centre Cívic. Però encara n’hi ha programada una altra, dimarts 26 de juny sobre “el model de ciutat de Barcelona” amb Robert Gonzàlez i Marc Martí (sociòlegs), a les 19:30 al Centre Cívic de Sant Andreu (C/Gran, 111). Us animem a venir-hi!

 

Perquè tenim dret a un habitatge i no estem disposats/des a hipotecar-nos de per vida, diem NO a l'especulació. Aquesta assemblea és oberta a tots els veïns i veïnes de Sant Andreu, i si tens ganes de fer-hi escoltar la teva veu, et pots apropar al local de l'AVV de Tramuntana, els dilluns a les 20:45h. Tots i totes hi sereu benvinguts i benvingudes!

Email de contacte: habitatge.stap@gmail.com 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.