Acció contra la simbologia feixista a la seu del Districte

S'han retirat les banderes espanyola i europea de la seu del Districte.[@more@]

Des de fa un temps, la CAJEI està duent a terme la campanya "Fora símbols feixistes de la nostra vila!". Al nostre poble, La Trinxera, Assemblea de Joves de La Sagrera i Sant Andreu, ja va retirar, el mes de març passat, una trentena de plaques franquista del "Ministerio de la Vivienda", de les moltes que encara llueixen als nostres carrers.

L'altre dia, La Trinxera va tornar a actuar, aquest cop més contundentment, ja que van ser retirades de la seu del Districte les banderes espanyola i europea del terrat on onejave; en lloc seu hi van aparèixer l'estelada i la bandera roja, així com una pancarta on es podia llegir "Eliminem símbols feixistes. Construïm un poble lliure!".

A continuació podeu llegir el comunicat que han emès sobre l'acció:

L'Assemblea de Joves de La Sagrera i St.Andreu,hem fet que aquesta matinada (26 d'abril) a l'ajuntament de St.Andreu, no hi hagués ni la bandera espanyola, ni la europea. I s'han penjat una estelada i una bandera roja, alhora que es desplegava una pancarta on es podia llegir "eliminem els símbols feixistes, construïm un poble lliure. fora la bandera espanyola de st.andreu!".

Aquesta acció no és aïllada,ja que des de la CAJEI estem realitzant una campanya per acabar amb els símbols visibles del feixisme als carrers de pobles,barris i viles. Que si encara hi són, és perquè el sistema democràtic que ens venen va ser una renúncia total i una continuitat maquillada de la dictadura franquista.

Dins la campanya també es va fer una netejada de plaques del "Ministerio de la Vivienda amb el yugo y las flechas".

Amb aquesta retirada de banderes, les joves del nostre poble,comuniquem una vegada més, que rebutgem l'Estat espanyol i la bandera que el representa. I denúnciem que un símbol com aquest és la imatge clara del feixisme, l'espanyolisme, i el capitalisme, que intenten esclafar la identitat, la llengua, la història, la cultura de la nostra terra.

A més també hem fet coincidir aquesta acció amb el dia següent del 25 d'abril, en què fa 300 anys de la batalla d'Almansa, 300 anys de l'inici de la ocupació espanyola!

Però quan la resistència segueix viva, res no la pot aturar.

PERQUÈ ELIMINANT SÍMBOLS FEIXISTES(i no només símbols), CONSTRUÏM UN POBLE LLIURE!.FORA LA BANDERA ESPANYOLA DE ST.ANDREU DE PALOMAR!

La Trinxera – Assemblea de Joves de La Sagrera i Sant Andreu

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.