La Plataforma Veïnal de Trinitat Vella denuncia que el president de l’AVV té una actitud “autoritària i antidemocràtica”

En aquest comunicat publicat a Vilaweb Sant Andreu la Plataforma assegura que el president de l'Associació de Veïns/es, Lluís Edo, està provocant una important fractura social al barri.[@more@]

Des de la Plataforma Veïnal de Trinitat Vella volem denunciar públicament l'actitud autoritària, prepotent i antidemocràtica del president de l'Associació de Veïns/es, Lluís Edo, que està provocant una important fractura social en el Barri.

Les últimes eleccions a l'AVV van ser fa gairebé 2 anys sortint escollida la candidatura "Moviment Ciutadà", molt heterogènia i reivindicativa de la qual formava part aquest senyor. En aquest temps es va aconseguir evitar mitjançant mobilitzacions que ens posessin un escombriaire, una gasolinera, una ITV, es va realitzar la campanya "la Trini existeix"…

No obstant això en poc temps l'excessiu protagonisme que va anar agafant Lluís Edo dintre de la Junta i la seva defensa dels interessos de l'Ajuntament abans que els del veïnat, fan que en els successius mesos dimiteixin 9 membres de l'AVV.

No convoquen noves eleccions, com seria lògic, i a dit es forma una Junta i a Lluís Edo president. En aquest últim any aquesta Junta ha insultat, calumniat i amenaçat a veïns/es (solament per haver dimitit o per que els haguessin criticat), han justificat i donat suport als abusos comesos pel 'Districte' contra les 18 famílies afectades pel pla urbanístic "PERI Madriguera-Tossal", estan promovent, de complicitat amb l'Ajuntament, la privatització de zones verdes (en el parc del Metro, per exemple, ens han imposat un circuit de cotxes teledirigits que gestiona una entitat privada) per a això van tallar 84 arbres; la privatització dels equipaments (com va ocórrer amb el Poliesportiu) promouen també la pèrdua del poc espai públic que ens queda; la destrucció del patrimoni històric (un canal reial de més de 1000 anys d'antiguitat destrossat per a construir un pàrquing de l'empresa BSM), etc.

Moltes d'aquestes actuacions urbanístiques estan emmarcades dintre del pressupost de la Llei de Barris, una subvenció de 17’4 milions d'euros per a Trinitat Vella amb la qual es podrien resoldre bastants de les manques d'equipaments i de serveis que sofreix el Barri.
Per a formar la comissió de seguiment d'aquest tema teòricament es va convocar a les entitats del barri, en realitat l'AVV no va avisar a les entitats juvenils ni a cap de les que no estan d'acord amb la política d'aquest Ajunament, la qual cosa convida clarament a desconfiar d'aquesta comissió.

Per tots aquests desacords i molts més, es va formar la Plataforma Veïnal de Trinitat Vella, per a millorar el Barri treballant de manera horitzontal i assembleària. Es va veure que era necessari presentar-se a les eleccions a l'AVV que anaven a ser el 10 de març i es va formalitzar una candidatura que complia tots els requisits i terminis establerts. No obstant això, en l'assemblea de veïns/es del 22 de febrer, Lluís Edo de forma dictatorial, va dir que aquesta candidatura estava fora de termini. Els únics candidats eren doncs la Junta actual que va poder parlar tranquil·lament, quan en el torn de paraules van intentar parlar persones de la Plataforma Veïnal van ser esbroncats, insultats i no se'ls va deixar expressar-se, donant per acabada l'assemblea.

Lluís Edo va arribar a dir que havia 2 persones condemnades per una denúncia per suposades amenaces contra ell, quan ni tan sols havia sortit la sentència (28 de març), que, per descomptat, va ser d'absolució. Aquestes 2 persones han interposat una denúncia contra Lluís Edo per calúmnies, injúries, reclamant danys i prejudicis.

La Plataforma Veïnal va a impugnar les 'eleccions' perquè aquestes no es converteixin en un referendum amb un candidat únic, igual que els que convocaven Franco i Pinochet. Trinitat Vella sempre ha estat un Barri obrer lluitador i solidari, on les cacicades estan fora de lloc i els dictadorets també.

PLATAFORMA VEÏNAL DE TRINITAT VELLA          

+info: http://www.vilaweb.cat/www/santandreu 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.