Atacat amb còctels molotov el Casal Popular de Gràcia

Copiem la informació apareguda al porta d'informació GràciaViva.[@more@]

La matinada de dimarts a dimecres, uns desconeguts han atacat el Casal Popular de Gràcia, situat al carrer Ros de Olano amb Torrent de l’Olla, calant foc a la persiana de la porta i al rètol. L’interior no ha estat molt malmès, segons les informacions a les que hem tingut accés.

Durant tot el matí, els mossos d’esquadra han negat l’entrada als joves que volien accedir-hi i que es preocupaven per les conseqüeències de l’incendi.

L’Assemblea de Joves de Gràcia ens ha fet arribar el següent comunicat que reproduim

Comunicat de l’Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) en relació a l’atac contra el Casal Popular de Gràcia la matinada del dimecres 28 de març de 2007

Aquesta matinada de la nit de dimarts a dimecres, cap a les 4h, el Casal Popular de Gràcia (c/Ros de Olano,41) ha estat atacat per desconeguts amb còctels Molotov. L’atac s’ha dirigit contra la porta principal i ha cremat la persiana, el rètol superior i part de la façana. A l’interior s’observen les parets negres de fum, però no hem pogut constatar l’estat exacte perquè no hi hem tingut accés.

Després de l’actuació dels bombers, els Mossos d’Esquadra han pres possessió de l’immoble i han mantingut el Casal sota custodia seva, que encara perdura. En cap moment del matí ningú, a part dels cossos policials, ha tingut excés a l’interior del Casal i s’ha prohibit l’entrada a qui volia fer-ho. Durant més d’una hora agents de la policia científica han regirat l’interior negant la presència de qualsevol testimoni, convertint el peritatge policial en un registre.

A hores d’ara, segueix sota custòdia policial, amb dos agents davant impedint l’accés a l’interior dels usuaris del Casal Popular.

Per tot això l’Assemblea de Joves de Gràcia (AJG) denunciem:

– aquest atac contra el Casal Popular de Gràcia, i per tant contra l’AJG, arriba com a rèplica d’un context de lluita a la vila en que hi ha hagut una okupació i dues manifestacions en dues setmanes, i té una intencionalitat clarament política de dissuadir el jovent actiu i combatiu de Gràcia.

-l’actuació policial prepotent que ha negat la informació, ha impedit l’accés a l’interior del Casal , ha regirat impunement l’interior del local i segueix custodiant l’edifici acabada la investigació.

Des de l’AJG volem deixar clar que no ens aturaran i que seguirem endavant amb la nostra lluita malgrat els intents feixistes, policials, immobiliaris o des de l’Ajuntament d’intimidar-nos i dissuadir-nos.

Com a reposta més immediata a aquest ataca, l'AJG ha convocat una manifestació per demà divendres 30, a les 20h, a la Plaça del Diamant.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.